Checklista för filmkvällen!

Ska ni ha filmkväll i helgen? Kanske med ett gäng vänner eller bara med din kära? Här kommer en checklista för att få den bästa kvällen möjligt:

 

  • Maten

Det finns väldigt få människor som inte uppskattar lite snacks eller till och med en måltid till filmen. Popcorn och chips är ju givna förslag och tänk på att fylla skålarna ordentligt – så de inte tar slut innan filmen. Dricka är även viktigt till allt det salta snaxet så tänk på att ha några olika typer och smaker.

 

  • Sällskapet

Vilka du väljer att bjuda till filmkvällen spelar klart stor roll för kvällens känsla och succé. Att bjuda människor som pratar mycket eller inte intresserar sig så mycket för filmen är sällan en bra idé då det som oftast slutar med att man måste förklara händelser från filmen hela tiden. Klart man får lov att prata under kvällen, så länge huvudfokuset ligger på filmen.

 

  • Valet av film

Detta är självklart den viktigaste punkten för kvällen, då filmen ju är målet med kvällen. Tänk på vilka som ska komma, vad de intresserar sig för och vilken film som skulle kunna passa allihop. Alla ska ju ha roligt och trivas under kvällens gång!

 

  • Komforten

Om du håller i filmkvällen så har du som oskriven regel tillåtelse att välja din favoritplats. Men viktigt är att tänka på gästernas komfort också, förbered med soffor, kuddar och filtar för att höja mysfaktorn för gästerna.

 

movie

Ha nu en härlig filmkväll!!